Cvrčovická Kopretina 2023

03.05.2023 09:29

Malebné prostředí učiliště ve Cvrčovicích přivítalo dne 27. dubna 2023 žáky z jiných zahradnických škol, při devátém  ročníku soutěže ve  vázání a aranžování květin Cvrčovická kopretina.

V letošním ročníku mladí aranžéři tvořili dekorace a vazby určené pro muže. Během dubnového dopoledne probíhalo soutěžní klání v těchto úkolech - vypichovaný parter na stůl pro muže k narozeninám, přízdoba vinné láhve a  pánského motýlka na krk.

Odborná porota, složená ze  zkušených floristů, to opět neměla  lehké. Musela vybrat nejlépe vypichované vazby a nejlépe naaranžované dekorace. Ty byly následně k vidění pro širokou veřejnost na Výstavě vín v Pohořelicích.

Za svou šikovnost byli žáci náležitě oceněni cenami, které věnovalo především květinářství Lenky Weiterové z Pohořelic, Velkoobchod s květinami a doplňky Vonekl, Bylinky s.r.o., územní spolek Českého zahrádkářského svazu, obec Cvrčovice a město Pohořelice.

Jsme rádi, že stále existují organizace, kterým není lhostejné učňovské vzdělávání. Díky různým veřejným akcím se škola může prezentovat široké veřejnosti, zejména pedagogové a jejich žáci mohou dát znát, že je jejich práce baví a má to smysl.

Víme, že řemeslo je třeba vykonávat s láskou, zaujetím i zodpovědností a to se učí žáci  nejen ve výuce, ale také právě díky soutěžím. Odměnou jsou jim nejen pěkné věcné ceny, ale i cenné zkušenosti, které opět zúročí ve své dalším profesním životě!

 

Bc. Vladimíra Sládková, Procházková Simona, DiS