Environmentální den

10.05.2023 10:42

Dne 3. 5. 2023 se v Cvrčovicích konal Environmentální den, který měl za cíl přispět k ochraně přírody a zlepšení kvality životního prostředí. Tento den se uskutečnil díky iniciativě zaměstnanců a žáků Odborného učiliště Cvrčovice.

Akce začala ve 12.30 hodin na školním hřišti, kde se sešli žáci odborného učiliště Cvrčovice, kteří se rozhodli přispět svou prací k ochraně přírody. Byli rozděleni do čtyř skupin, které se vydaly uklízet okolí řeky Jihlavy a Cvrčovického splavu.

Žáci se zapojili s velkým nadšením a nasazením. Postupně sbírali odpadky a další nečistoty, které se nacházely v okolí. Mezi odpadky se nacházely například PET lahve, papírové obaly, plasty a další druhy odpadu. Všichni žáci pracovali velmi efektivně a výsledkem bylo mnoho pytlů naplněných odpadky.

Po dvou hodinách intenzivní práce se žáci opět sešli na školním hřišti, kde byli očekáváni organizátory Environmentálního dne. Společně zhodnotili výsledky své práce a diskutovali o dalších možnostech, jak přispět k ochraně životního prostředí. Bylo patrné, že žáci si uvědomují význam svého přičinění a jsou ochotni pracovat na ochraně životního prostředí i v budoucnu.

Celkově lze konstatovat, že Environmentální den ve Cvrčovicích byl úspěšnou akcí, která přinesla pozitivní výsledky. Díky této akci se podařilo uklidit významné území v okolí řeky Jihlavy a Cvrčovického splavu a také se podařilo přispět k osvětě a edukaci.

Mgr. Miloš Špinar