Exkurze SEMO Smržice a Arboeko Smržice

01.05.2024 11:44

Žáci všech ročníků oborů zahradnické práce, květinářské a aranžérské práce se zúčastnili dne 25.4.2024 exkurze do firem SEMO Smržice a Arboeko Smržice.

Pracovníkem SEMO Smržice nám byla představena celková náplň práce. Od výsevu po samotný prodej osiva. Žáci měli možnost vidět skleníky a pozemky, zde nás všechny zaujala přesnost výsadby a krásný bezplevelný stav. Podívali jsme se, jak ekologicky jsou vytápěny skleníky. Také proběhla ukázka stroje na čištění osiva vzduchovým sítem. Následně bylo zmíněno, jak probíhá laboratorní zkouška čistoty osiva. Dále jsme navštívili samotnou tiskárnu i balírnu osiva. V neposlední řadě i podnikovou prodejnu osiva, kde si žáci mohli zakoupit osivo. Této možnosti rádi využili.

Další zastávkou pro nás byla firma Arboeko Smržice, kde se nám věnoval samotný pan ředitel. Firma Arboeko Smržice se zabývá pěstováním, prodejem a distribucí okrasných dřevin. Byl nám představen sortiment rostlin, samotné pěstování a distribuce rostlin. Žáci si mohli porovnat rozdíly mezi prostokořenou a kontejnerovanou výsadbou, dozvěděli se spoustu užitečných informací. Na závěr si mohli zakoupit trvalky, okrasné dřeviny a každý z nich obdržel malou pozornost.

Oběma firmám moc děkujeme za milé přivítání a spoustu užitečných informací. Budeme se těšit na viděnou.

Ing. Lucie Jureková