Báječné jaro na internátě ve Cvrčovicích

09.06.2016 13:13

Mezi jarní akce, které jsme připravili pro žáky ubytované na internátě, patří tyto mezi nejzdařilejší: návštěva u myslivců, vítání jara a výlet do Lešné.

Dlouholetá spolupráce s Mysliveckým sdružením ve Cvrčovicích se osvědčila i v tomto roce. 21. dubna 2016 se konala na zahradě u myslivecké chaty střelba ze vzduchovek pod vedením pana Křivánka, byla přitažlivá a zajímavá.  Při střelbě do terče žáci pozorně sledovali jeden druhého a průběžně hodnotili výsledky svých soupeřů. Každý chtěl být nejlepší. I naše dívky byly výborné. Všichni si mohli osahat a seznámit se se zbraněmi, které používají myslivci. Repliky samopalů byly vítaným zpestřením celého odpoledne.

            Vítání jara koncem dubna letošního roku a s ním spojený rej čarodějnic patří mezi již tradiční akce na internátě. Šmejdění čarodějnic nebralo konce. Pečlivě vymetly všechny kouty školy. Jejich taneční kreace byly obdivuhodné a velice zábavné. Cáry oděvu a klobouky byly plné pavučin, štírů a jiné havěti, která vzbuzovala u ostatních hrůzu a respekt.  Všichni si spokojeně oddechli, když jejich řádění ukončila půlnoc.

Na den 24. 5. 2016 se těšili všechny internátní žáci. Společný výlet do ZOO Lešná se mimořádně vydařil. Počáteční obavy, kdy nám nepřálo počasí a celou cestu silně pršelo, se rozplynuly. Přijeli jsme na místo a mraky začaly pomalu ustupovat slunečním paprskům, až docela zmizely z oblohy. Mohli jsme tak v klidu a beze spěchu projít celou ZOO, obdivovat nově vzniklé prostorné pavilony a výběhy pro zvířata.  Také se pořídila spousta zdařilých fotografií. Velice se nám líbil malý zámeček, především jeho zdobně vyřezávané interiéry a cenný historický nábytek. Průvodkyně nás zábavnou formou seznámila s historií i současností tohoto krásného objektu. Cestou domů si žáci sdělovali své zážitky a prohlíželi si zakoupené suvenýry.