Cvrčovická kopretina

11.05.2015 08:59

Již po třetí to na odborném učilišti ve Cvrčovicích pěkně ožilo. Žáci z několika učilišť a středních škol přijeli poměřit své síly v aranžérském umění, na další ročník soutěže v aranžování květin – Cvrčovická kopretina. Aranžéři a aranžérky ze Cvrčovic, Chroustovic, Kelče, Litomyšle, Prostějova a Zábřehu vytvářeli nádherné květinové dekorace na několik témat. Nejprve zhotovili vypichované srdíčko z řezaných květin, které bylo určeno maminkám k jejich svátku, následovalo zhotovení obrázku, ve kterém musel být použit motiv kopretiny, a nakonec ještě vytvořili veselé přízdoby hrnkových květin, které byli určeny k oslavě dne dětí. Za svou šikovnost byli žáci náležitě oceněni cenami, které věnovalo květinářství Lenky Weiterové z Pohořelic, Velkoobchod s květinami a doplňky Vonekl, město Pohořelice, obec Cvrčovice, MBNS – International, spol. s r.o. a MUDr. Věra Ondrušová. Odborná porota vybrala v každém tématu tři nejlepší dekorace a rovněž bylo vyhodnoceno výherní pořadí všech zúčastněných týmů.

Všichni měli velkou radost z toho, že se jim při soutěži dařilo a že mohli svým kamarádům ukázat, co pilně se svými učiteli nacvičili.

Výsledky aranžérského umění ze soutěže Cvrčovická kopretina byly po soutěži opět k vidění na výstavě vín s ochutnáváním v Pohořelicích, kde je obdivovala široká veřejnost.

Již nyní se všichni těší, jak se uvidí při příštím ročníku této kreativní soutěže.