Cvrčovický nákupní košík

21.04.2015 07:52

Krátce po Velikonocích, 9. 4. 2015, se v Odborném učilišti ve Cvrčovicích sjeli už po čtvrté zástupci žáků oborů Prodavačské práce tří škol – OU Kelč, OU Křenovice a OU Chroustovice, aby spolu s OU Cvrčovice poměřili své síly a zdatnost v prodavačských dovednostech. Tříčlenná družstva se utkala v sedmi zajímavých úkolech, z nichž nejvíce zaujala nápaditost a kreativita žáků při balení dárku a láhve a návrhy na uspořádání výlohy.

Po soutěži se se svými pocity svěřili sami soutěžící. „Soutěž se nám velice líbila, bylo to zase něco jiného, než můžeme zažít na praxi na smluvním pracovišti. Viděli jsme se po roce s kamarády, kteří tu byli vloni, a poznali jsme nové. Taky bylo fajn odkoukat a seznámit se s tím, jak se učí balit a aranžovat na jiných školách. Především tyto disciplíny se nám líbily nejvíce.“

Po několikahodinovém klání bylo odbornou porotou vyhlášeno jako vítězné družstvo z Odborného učiliště ve Cvrčovicích. Kromě vítězství však byla neméně důležitá radost z navázání nových kamarádství, žáci získali nové cenné zkušenosti, podívali se, jak to chodí na jiných školách a i pedagogové si vyměnili řadu podnětných postřehů z pedagogické praxe.