Erasmus+ Vídeň

20.05.2024 16:47

Našim žákům bylo ctí, že se mohli zúčastnit dvoutýdenního projektu Erasmus+, který proběhl ve dnech 5.-18.5.2024 ve Vídni. Do Vídně se vydali s hlavní myšlenkou, aby zjistili, jak to chodí v jiné zemi, získali nové zkušenosti a zdokonalili se v cizím jazyce.

Cestování metrem zvládli na výbornou a neměli s ním žádné problémy. Žáci pracovali v různých firmách, kde si osvojili techniky tradiční i moderní, pracovali ve skleníku, ale i na poli. Některé věci znali pouze teoreticky a nyní měli možnost si je vyzkoušet v praxi, například práci s hrnkovacím strojem.

Navštívili jsme zámek Schönbrunn, botanickou zahradu a jeho přilehlé zahrady. V botanické zahradě měli žáci za úkol poznat vybrané druhy rostlin a vytvořit prezentaci na toto téma. Dále jsme navštívili zámek a muzeum Belvedere, císařskou rezidenci Hofburg, prohlédli jsme si budovy rakouského parlamentu, státní opery a vídeňské radnice.

Návrat domů proběhl bez větších problémů a celý pobyt jsme si moc užili. Ostatním studentům můžeme projekt Erasmus+ doporučit, a i my se budeme někdy příště těšit na viděnou.

Ing. Lucie Jureková, učitelka odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů