Hry bez hranic na OU Cvrčovice

13.11.2018 09:00

Poslední říjnový týden se nesl na OU Cvrčovice ve znamení inkluze. V rámci Týdne pro inkluzi 2018 si žáci dne 25. 10. se svými pedagogy užili netradiční sportovně-zábavné dopoledne, nazvané Hry bez hranic.

V celoškolním sportovním zápolení soutěžilo osm družstev v šesti disciplínách, které netestovaly jen fyzickou připravenost žáků,  ale také týmového ducha, strategické dovednosti a ochotu a schopnost dohodnout se s ostatními, stejně jako kreativitu a smysl pro humor a nadsázku. Cílem Her bez hranic bylo především přivést žáky ke spolupráci bez ohledu na obor či ročník vzdělávání, k překonávání překážek nejen silou a taktikou, ale také vzájemnou kooperací a podporou vzhledem k handicapům, s nimiž se mnozí žáci vzdělávají za pomoci podpůrných opatření.

Smyslem nebylo jen zvítězit, ale především si uvědomit, že v týmu lze každý handicap překonat, a dokonce s úsměvem.  Disciplíny žáky pobavily, přiměly je k vzájemné komunikaci, spolupráci a pomoci, případné vítězství už bylo jen sportovní třešničkou na dortu.

 

Fotografie ze sportovního dne naleznete zde