Kurz přípravy kávy pro žáky 2.K
Ve čtvrtek 29. 2. 2024 proběhl v naší škole Kurz přípravy kávy a šlehání mléka pro žáky 2. ročníku oboru Kuchařské práce. Tímto kurzem žáky prováděli odborníci z firmy Industra Coffee. V průběhu kurzu jsme se naučili nejběžnější druhy kávy, zásady jejich pěstování, obsluhy a konstrukce profesionálních kávovarů a mlýnků na kávu, možnosti stupňů mletí kávových zrn a způsoby přípravy kávy v jiných zařízeních, než jsou kávovary. Zároveň jsme měli možnost ochutnávat rozdílnou chuť připravené kávy z Mocca konvičky nebo French pressu. Zjistili jsme také, jak rozdílná je chuť kávy, připravené z různých stupňů hrubosti mletí kávových zrn.
Ve druhé polovině našeho společně stráveného času přišla řada na informace o druzích již připravených káv, které jsou běžně v nabídce restaurací a kaváren v České republice a to z hlediska množství kávy, vody nebo mléka. Každý z žáků si připravil espresso dle přesných pravidel jeho přípravy a následně jsme se naučili vyšlehat mléko do správné pěny a připravit si pravé cappuccino.
Každý z žáků za účast v kurzu obdržel od firmy Industra Cofee certifikát. Oběma odborníkům tímto velmi děkujeme.
Bc. Tereza Strmisková