Stužkovací ples Odborného učiliště Cvrčovice

01.03.2023 10:55

V pátek, 17. února 2023 se v Radničním sále v Pohořelicích pořád 5. Stužkovací ples Odborného učiliště Cvrčovice. Nálada v sále se nesla ve velmi slavnostním duchu.

Všechny přítomné - z řad studentů, rodičů, pozvaných hostů, členů Školské rady, zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků, úvodním slovem přivítala moderátorka L. Hojsáková a následoval zahajovací proslov ředitelky školy RNDr. Milady Kussak Höklové.

Stužkovací ples školy zahájili žáci Domova mládeže slavnostní polonézou, kterou se žáky nacvičily zkušené vychovatelky. Vyvrcholením plesu bylo samotné představení a stužkování žáků III. ročníků – našich budoucích absolventů. V letošním roce se k závěrečným zkouškám připravuje celkem 32 studentů a zejména pro ně je pořádána tato akce. Akce, kterou si ještě bezostyšně mohou pořádně užít neboť během následujících 3 měsících je čeká spoustu učení a příprav k blížícím se Závěrečným zkouškám. 

Po skončení celého slavnostního ceremoniálu se atmosféra ještě více uvolnila, o což se postarala kapela Baronet, jež všechny přítomné provázela svou hudbou až do půlnoční hodiny. Kulturní program byl doplněn o několik ukázek standartních společenských tanců v předvedení manželů Novosádových.

Jak je již tradicí, i na našem plese byla pro všechny přítomné připravena bohatá tombola, čímž patří velké poděkování všem dárcům hodnotných cen a taktéž všem sponzorům. Velké poděkování patří taky Radě města Pohořelice, která nám umožnila bezúplatné využití sálu.

Celou akci se nám podařilo velice dobře zorganizovat, o čem svědčí spokojenost studentů i pochvaly od rodičů, ale i ostatních hostů. Z kapacitních důvodů bohužel nemůžeme nabídnout vstupenky široké veřejnosti, ale již nyní se můžete těšit na velkolepou akci k výročí 50. let od založení Odborného učiliště ve Cvrčovicích, kterou máme v plánu na září 2023.

Bc. Vladimíra Sládková