Začni měnit sny ve skutečnost

06.03.2018 14:38

 

Již po čtvrté se Odborné učiliště Cvrčovice zúčastnilo třídenního maratonu prezentace odborných středních škol v brněnské Olympii.

Na této akci se představilo 33 odborných středních škol zřizovaných Jihomoravským krajem. Jednalo se o školy, které nabízejí obory zaměřené především na služby, řemesla, strojírenství, elektrotechniku a informační technologie. Cílem této interaktivní akce bylo motivovat žáky devátých ročníků k tomu, aby zodpovědně přistupovali k volbě svého budoucího povolání, a mohli začít měnit své sny ve skutečnost.

Na stanovišti naší školy se mohli nastávající středoškoláci zapojit do nejrůznějších činností a díky tomu zjistit, zda by je nabízené obory bavily. Měli možnost vyzkoušet si například aranžování květin, módní dekoratérství, případně malířské a natěračské techniky. Zároveň získali informace o komplexní nabídce učebních oborů, o spolupráci školy s regionálními zaměstnavateli, o praxích a stážích a také o možnostech mimoškolních volnočasových aktivit a zájmových kroužků.

Kolektiv pedagogů Cvrčovického učiliště se již těší, až některé zájemce přivítá při přijímacím řízení do nového školního roku.

Mgr. Jiřina Šafářová