Zámecké vázání Kelč

04.04.2023 11:10

V úterý 28. března 2023 se žáci naší školy, oboru Květinářské a aranžérské práce, vydali do podhůří Hostýnských vrchů, na pomezí Valašska a Hané, aby zde změřili síly s ostatními žáky na soutěži s názvem Zámecké vázání.

Pořadatelé uspořádali již 14. ročník této soutěže. Zúčastnilo se celkem osm škol a každá škola vyslala dva soutěžící, kteří plnili dva soutěžní úkoly. Každý žák si vybral specializovanou prodejnu a soutěžním úkolem č. 1 bylo vytvořit dekoraci do výlohy. V druhém úkolu předvedli svou kreativitu v umění výroby věnečku do téže prodejny.

Naši školu reprezentovaly žákyně druhých ročníků – Kristýna Viktorinová a Jana Štrajtová. Děvčata připravovala aranžmá do prodejny „ Myslivost“ a „ Parfumerie“.

V napínavé situaci si ocenění za věneček v podobě prvního místa odvezla Jana Štrajtová. Pro všechny zúčastněné studentky byla účast na aranžérské soutěži velikým přínosem. Mohly poměřit svůj um s ostatními žáky ze zahradnických a aranžérských oborů a rozšířily si obzor aranžérských dovedností.

Za skvělou reprezentaci a umístění děkujeme!